Usposabljanje pri vožnji intervencijskih vozil

Usposabljanje pri vožnji intervencijskih vozil

Vse več intervencijskih služb se srečuje z vozili, ki presegajo največjo dovoljeno maso 3,5 tone in pomanjkanjem voznikov z izpitom C kategorije. Zdaj boste ta vozila lahko vozili tudi z uspešno opravljenim usposabljanjem za tako imenovana manjša intervencijska vozila za katera se zahteva VD C1.
To možnost je omogočil Zakon o voznikih in sicer za vozila z največjo dovoljeno maso od 3,5 do 5,5 tone in sicer za vožnjo manjših gasilskih vozil, vozil policije, reševalnih vozil in specialnih vozil za izvajanje nujne medicinske pomoči, ki se uporabljajo v okviru javne zdravstvene službe in vojaške zdravstvene službe, posebej označenih intervencijskih vozil civilne zaščite, gorske, jamarske ter podvodne javne reševalne službe in mobilne enote ekološkega laboratorija, ki se uporabljajo za opravljanje nalog zaščite in reševanja.

Trening

Na intervencijskih vožnjah se vozniki pogosto srečujete s kritičnimi situacijami, kjer je pravilna reakcija in dobro obvladovanje vozila ključnega pomena za varno vožnjo. Prav tako pa je dobro poznati obnašanje specialnih vozil, ko se znajdejo v takih situacijah.

Imamo veliko izkušenj z izvedbo treningov varne vožnje za najrazličnejše uporabnike specialnih vozil (policija, reševalci, dežurni zdravniki, gasilci, nadzorne službe,…). Pripravili vam bomo program treninga ki bo odgovarjal vašim vozilom (osebna, dostavna, terenska ali tovorna) in potrebam/posebnostim vašega dela, tako da bo usposabljanje kar najbolj koristno

Postopek

Trening varne vožnje traja od 9.00 do 18.00 ure.
Program se prične s kratkim teoretičnim delom, ki mu sledi prvi del vaj na poligonu.
Okoli 12.00 ure je enourni odmor za kosilo – na voljo so trije meniji (ni vključeno v ceno).
Po kosilu nadaljujemo z drugim delom praktičnega programa na poligonu.
Ob zaključku sledi še kratek povzetek ter podelitev diplom.

Termini

Treninge varne vožnje za intervencijska vozila izvajamo glede na povpraševanje.

Za vse dodatne informacije nas pokličite na:
tel:041 627 162 ali nam posredujte e-mail: [email protected].